一級建築士事務所 seki.design / セキデザイン

Globridge.Inc
Akasaka Office

トップ写真

A space divided by band furniture

This is an interior design of the main office of Globridge Inc., a company that manages and runs many eating restaurants. In a design competition with a theme of “Mesmerize Globridge!”, this was chosen out of 3 companies.

  • Co-designed with Keisuke Mori [atelier DoN]
  • 
									<p class='en'>
										Focus on the band furniture than the entrance
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										A view of the way of the band furniture and the entrance from the lounge
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										Band furniture:
Booths for meetings and cafe-style benches
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										Band furniture:
Used a parquet flooring made of walnuts for the finish
									</p>
  • 
										<p class='en'>
										A view of the lounge from the office:
The office and the lounge is separated with glass and band furniture
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										The lounge at night
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										The lounge:
At night, the lounge can become a space to communicate with a drink in hand by dimming the lights
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										A view of the way of the conference room from the entrance
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										A view of the conference room from the lounge with the band furniture in between
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										A view of the conference room with the band furniture in between:
The conference room is covered with glass as well
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										A view of the lounge from the conference room zone
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										The conference room:
The interior has an image of luxurious resort. By putting a theme to each conference room when designing, meetings fitting the situation can take place
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										The conference room:
The interior has an image of northern European designs
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										The conference room:
The interior has an image of white modern
									</p>
  • 
									<p class='en'>
										The conference room:
The interior has stateliness and dignity
									</p>

photo: akiyoshi fukuzawa

Desires from the client

  • We want a space strongly conscious of recruiting candidates of joining the company and the retension of the employees. We hope to create a space that presents the charm of Globridge to the visitors and to our employees.
  • Keywords given were, dreams, hopes, growth, active, abroad, sophisticate ...... etc.

Features

  • The space in the office is divided by [band furniture].
  • [Band furniture] are as written, it is furniture in a band form. [Bands] were actually used much before being used as clothing. The origin of it is said to be a waist band wrapped around a naked body, and people placed tools used for hunting there. This [band furniture] is a partition of the office, with “tools” such as sofa, bench, bookshelf, white board, storage, passage, and table inserted. Tools = furniture that encourage communication and help make free ideas are sure to make a comfortable working environment. Of course, not only that, a design and space that have playful minds have a power to attract people. We are confident that the new peers and the peers working outside the company will love this place.
  • Another big role of [band furniture] is zoning. By using 2 [band furniture], the office is divided into 3 parts: “working”, “lounge” and “conference”. Even though there is a slight view of the neighboring zone, there is an attempt to shut out noises and voices.
  • Since the band furniture is furniture and not a wall, we succeed in controlling costs by cutting down greatly on the volume of the B construction (a construction done by the building) that places partition walls.

plan

Globridge Inc. Akasaka Office

Location Minato Ward, Tokyo Prefecture
Usage Office
Completion year 2015
Structure Wooden construction / 2 stories above ground
Total floor area 301.39 square meters